Tocanita cu ceapa si masline verzi

Numar de portii: 10

Timp de gatire: 3 ore

 

Ingrediente:

1200 grame pipota de strut - cumpara de aici

400 grame masline verzi

4 cepe mari

1 foaie de dafin

2 conserve de rosii pasatta (2 x 400 grame)

6 catei de usturoi

500 ml supa de legume (se poate inlocui cu bere neagra)

cimbru

chimen

sare si piper (sau mix de condimente)

ulei de floarea soarelui

 

Preparare:

Incalzim o cratita, adaugam putin ulei de floarea soarelui, condimentam pipota cu sare si piper sau un mix de condimente si sotam pana la caramelizare (pana se rumeneste pe toate partile).

Acum reglam focul la mic si adaugam ceapa. Sotam ceapa 7-8 minute, pana se inmoaie.

Extra-sfat: adauga un praf generos de sare sau un pic de zahar pentru ca ajuta ceapa sa nu se arda.

Dupa ce ceapa e sotata, adaugam pasatta de rosii, iar cand ajunge la fierbere adaugam si 6 catei de usturoi tocat marunt, plus plantele aromatice (cimbru, dafin etc).

Dam focul la mai mare si cand tocanita mai scade adaugam lichidul de fierbere: berea sau supa de legume. Cand mai este aproximativ o ora pana la incheierea timpului de fierbere, se adauga si maslinele.

Ultimul pas este sa verificam daca pipota este fiarta, dupa aproximativ 3 ore de gatire si sa reglam gustul cu sare si piper.

Ca pentru orice preparat cu timp de gatire indelungat, tocanita cu masline va fi mai gustoasa a doua zi.

Pofta buna si sanatoasa, pentru ca sanatate pe masa inseamna fericire in jurul ei!

 

 

 

 

Lasati un comentariu