Tocana macelareasca

 

Ingrediente:

Drum de strut– 1kg

Pipota de strut– 1 kg

Inima de strut– 1 kg

Ceapa – 1 kg

Morcov – aprox 700 gr

Telina radacina – 1/2 kg

Foi de dafin – 2

Anason stelat – 1-2 stelute

Vin rosu sec – 0,750 litri

Rosii pasate – aprox 3 de sticle  (750 ml sticla)

Zahar brun – 1 lingura pentru fiecare sticla de rosii pasate

Supa de oase (gat de strut) facuta din 4-5 gaturi (se poate inlocui cu apa calda)

Optional: masline verzi, fara samburi – aprox 400 gr

Preparare:

Pipota si inima curatate, taiate cubulete si stoarse bine se calesc in putin ulei vegetal. NU se pun toate odata, ci succesiv pentru a prinde crusta fiecare cubulet. Pe masura ce se rumenesc se scot din cratita.

In uleiul ramas se celeste ceapa, apoi se adauga morcovul si telina taiate marunt, pana devin lipicioase/lucioase. Se deglaseaza cu jumatate din cantitatea de vin. Cand vinul s-a redus, adaugam foile de dafin, stelutele de anason si carnea. Se aduce la fierbere si se deglaseaza a doua oara cu restul de vin ramas. Dupa ce dispare mirosul de alcool, se adauga supa de oase/apa calda si rosiile pasate. Pentru fiecare sticla de rosii pasate se mai adauga cate o lingura de zahar brun si se lasa totul la fiert timp de 3-4 ore, pana cand pipota devine moale.

La final se potriveste gustul cu sare si piper si optional se adauga masline verzi (cam cu jumatate de ora inainte de a lua tocana de pe foc).

 

Pofta buna!

Lasati un comentariu



Comentarii
05.11.2017 11:04
Delicioasă. Am gatit-o aseara ..