Supa thai cu gat de strut

 

Ingrediente:

Gat de strut - 4 buc

Lemon grass - 2 fire
Ghimbir - 1 buc
Usturoi - 5 catei
Frunze kaffir lime - 3 buc
Anason stelat - 2 buc
Chilli - 2 buc
Lapte cocos - 1 conserva 400 g
Supa legume (2 cepe mari, 1 morcov, 3 tije telina apio)
Curcuma/turmeric
Lime - 3 bucati
12 creveti (optional)

Preparare:
1. Din toate condimentele se face o pasta, fie in blender, fie in mojar, se adauga turmeric (5 gr) seminte coriandru, zeama de la un lime si se face o pasta.
2. Intr-o oala punem ulei de masline si prajim aceasta pasta 2-3 minute pana cand condimentele isi elibereaza aroma. Adaugam gatul de strut tapetat in faina (ca sa prinda crusta) si desfacem conserva de lapte de cocos - punem doar partea groasa de deasupra si gatim pana se reduce - aproximativ 5 minute.

3. Apoi adaugam si laptele din conserva, aducem iar la fierbere, adaugam supa de legume si lasam sa fiarba.
4. Acest pas este optional: Prajim crevetii in putin ulei de masline, 2-3 min la foc mediu si ii scoatem pe o farfurie curata impreuna cu sosurile pe care le-au lasat. Adaugam crevetii la supa si mai fierbiem 2-3 minute
5. Reglam gustul cu sare, piper si zeama de lime.

Pofta buna si sanatoasa pentru ca stim ca sanatate pe masa inseamna fericire in jurul ei!

 

Lasati un comentariu