Studii

 

Un studiu recent al USDA a comparat valorile nutritive ale carnii de pui, vita si strut:

100 g de carne cruda

Strut

Vita

Pui

Proteine (g)

21.9

20.0

21.4

Grasimi (g)

1.0

15.6

2.6

Colesterol (mg)

63

86

74

Energie (cal)

114

276

163

Calciu (mg)

5.2

9.0

13.0

Studiul indica foarte clar ca, pe langa celelalte tipuri de carne, carnea de strut este net superioara din punctul de vedere al beneficiilor pentru sanatate, deoarece contine mai putine grasimi si, in mod special, este mai saraca in colesterol. In ultimul timp, odata cu cresterea nivelului de informare a consumatorilor asupra efectelor negative ale unui nivel crescut de colesterol in sange si posibila asociere a acestuia cu cresterea incidentei de infarct miocadic si dificultati cardiovasculare, cererea de carne de strut a inregistrat o crestere pe piata internationala si se preconizeaza ca in urmatorii ani carnea de strut poate inlocui treptat celelalte tipuri de carne.

Pentru alte studii efectuate pe carnea de strut, accesati linkurile de mai jos (studiile sunt prezentate in limba engleza):

- Carnea de strut: comparatie cu alte tipuri de carne din punct de vedere nutritiv - H. Al-Khalifa;A. Al-Naser, 2014

- Carnea de strut: continut proteic si digestibilitate - Reis LS; Oliveira TC, 2008

- Carnea de strut - analiza actualizata - Ewa Poławska, Joanna Marchewka, Ross Gordon Cooper, Katarzyna Sartowska, Janusz Pomianowski, Artur Jóźwik, Nina Strzałkowska, Jarosław Olav Horbańczuk, 2010

- Studiu asupra caracteristicilor nutritive ale carnii de strut - Nesrin ÖZSARAÇ, Nuray KOLSARICI, Eda DEMİROK, 2013