Strutul

Strutul este, fara indoiala, cea mai mare pasare din lume, in acest moment. Masculii ating 2,4 metri inaltime si pot cantari peste 100 de kg, in timp ce femelele sunt o idee mai mici. Strutii sunt pasari care nu zboara, au gatul lung si picioare puternice, care le permit sa alerge cu 70 km pe ora, in pasi de pana la 8 metri fiecare.

 

Din cele mai vechi timpuri, strutii au suscitat interesul oamenilor. Pe langa faptul ca au fost vanati pentru carne si penaj, strutii erau tinuti in captivitate, imblanziti si semi-domesticiti de egiptenii antici, greci si romani. Femeile nobile din Egipt si Imperiul Roman calareau strutii la ocazii speciale.

 

Denumirea speciei, Struthio camelusvine din limba latina, si se bazeaza pe similaritatile pe care strutii si camilele le au in comun: ochii si sprancenele proeminente, dimensiunile mari si toleranta lor remarcabila la conditiile desertice.