Steak caraibian de strut

Ingrediente:

  • 170 ml ulei de masline
  • 170 ml suc de portocale
  • 170 ml suc de lamaie/limeta
  • 2 cepe verzi tocate
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat
  • ½ ardei jalapeno, fara samburi si trecut prin blender (folositi manusi de plastic atunci cand lucrati cu ardeiul jalapeno)
  • Piper negru macinat, dupa gust
  • 6 bucati de fille de strut de aproximativ 140 grame
  • 1 limeta, felii

Preparare:

Intr-o punga mare cu fermoar turnati uleiul, sucul de portocale, cel de lamaie/limeta, ceapa verde, patrunjelul, ardeiul jalapeno si piperul negru. Apoi adaugati bucatile de carne de strut si sigilati punga, asigurandu-va ca scoateti afara aerul in exces. Marinati la frigider timp de 2-3 ore.

Incalziti grill-ul, uscati bucatile de carne si gatiti-le pe grill la foc mare timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devin maronii (Puteti, totodata sa gatiti steakurile intr-o tigaie de fonta la foc mare) Daca doriti, taiati steak-urile in felii subtiri. Serviti cu felii de limeta.

 

Pofta buna!

Lasati un comentariu



Comentarii
24.11.2016 12:50
Este un preparat foarte gustos dar si sanatos,recomandat cu incredere pt. persoanele care tin regim.
24.11.2016 16:53
Am gatit si eu Steak de struț cu vin și portocală cu garnitura de orez negru, a fost un produs special si unic. Invitatii mei au fost foarte incantati. Va revomand cu mare drag acesta carne speciala. A fost ca un "curcubeu pe cerul gurii".