Roast carpaccio de strut cu salata, sos de zmeura si parmesan

 

Ingrediente:

- 130 g file strut, la temperatura camerei

- 5 g piper negru proaspăt macinat

- 2 g sare

- 5 g rozmarin pisat

- 60 g salata lollo biondo spalata și uscata

 

Pentru sos:

- zeama 1/2 lamaie

- 20 g zmeura

- 30 ml ulei măsline

- 15 ml otet balsamic

 

Preparare:

Taie în jumătate, pe lung, fileul de strut. Amesteca bine condimentele și îmbraca complet cele doua bucăți de file. Prajeste rapid bucatile, (1 minut) pe fiecare parte în tigaia incinsa cu puțin ulei de măsline pana se formeaza o crusta de condimente prajite pe toată suprafața fileurilor.  Scoate și lasa la odihnit pentru 1 minut. Impacheteaza strâns în folie alimentara fiecare bucata de file pentru a obtine o forma cilindrica. Innoada capetele foliei pentru a păstra forma. Pune în congelator pentru minim 1 ora. Feliaza direct din congelator cât mai subtire  (1-2 mm) și aplatizeaza fiecare felie cu latul cutitului.

Serveste cu salata lollo biondo, sosul preparat din cele patru ingrediente si parmesan proaspat ras.

 

Pofta buna!

Lasati un comentariu