Pate din ficat de strut

 

Ingrediente:
- 30 ml unt
- 500 gr ficat de strut, curatat si tocat mare
- 250 gr ciuperci champignon maro, feliate
- 1 ceapa, tocata mare
- 125 ml coniac de buna calitate
- 4 catei de usturoi, tocat marunt
- 2 gr fenicul
- Sos Tabasco dupa gust
- 200 gr de unt la temperatura camerei
- O mana de ierburi proaspete

 

Preparare:
1. Sotati ceapa si ciupercile in cei 30 ml de unt.
2. Rumeniti ficatul, flambati-l cu coniacul si gatiti-l pana cand devine usor roz la interior.
3. Adaugati mixtura de ceapa si ciuperci, usturoiul, feniculul si sosul Tabasco
4. Puneti totul in blender, adaugati untul la temperatura camerei si mixati pana la omogenizare, adaugati ierburile, amestecati usor si lasati sa se raceasca.
Serviti-l abia dupa ce a stat peste noapte la frigider. Il puteti face rola intr-o folie de plastic inainte de a-l pune la rece. Astfel veti avea felii egale atunci cand il serviti. Pofta buna!

Lasati un comentariu



Comentarii
05.07.2016 12:18
foarte buna reteta...