Gulas de strut

Gulas de strut

Numar de portii: 4

Timp de preparare: o ora jumatate

Ingrediente:

-          500 grame gulas de strut

-          700 grame legume tocate(selectie de legume dupa gust)

-          o mana de ciuperci

-          800 grame rosii tocate in stil italian

-          1 ceapa mare, tocata

-          1 catel de usturoi mare, zdrobit sau tocat

-          Ierburi uscate, dupa gust (busuioc, cimbru, italiene – orice preferati)

-          2 lingurite de paprika afumata

-          2 linguri de sos Worcestershire

-          Jumatate cub cu gust de vita sau supa de oase de vita

-          1 ceasca de apa

-          Ulei de masline pentru preparare

-          Sare si piper dupa gust

Preparare:

  1. Incalziti uleiul intr-o oala mare, adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana cand ceapa devine translucida
  2. Adaugati bucatile de gulash de strut, ierburile aromate si paprika afumata, amestecati pana cand se omogenizeaza si lasati pe foc pana cand carnea incepe sa capete o nuanta maronie.
  3. Adaugati, apoi, rosiile maruntite, sosul Worcestershire si cubul cu gust de vita. Amestecati pana cand se omogenizeaza (daca printre legume aveti sparanghel sau alte legume moi, adaugati-le abia in ultimele 10 minute) si adaugati apa. Daca in loc de cubul de vita folositi supa de vita, nu mai este nevoie sa folositi apa.
  4. Acoperiti si lasati sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, reglati focul la mic si lasati la inabusit timp de 35 de minute, amestecand ocazional.
  5. Adaugati ciupercile si celelalte legume noi si mai lasati pe foc timp de 10 minute, fara capac.
  6. Adaugati sare si piper si serviti in boluri adanci.
  7. Poate fi servit cu garnitura de orez, cous cous sau noodles
Lasati un comentariu



Comentarii
23.10.2016 16:48
Am gatit acest preparat care este foarte hranitor

Este usor de gatit!
24.11.2016 12:53
Pentru mine,gulasul din carne de strut a fost ceva nou dar foarte bun.Si invitatii mei au fost impresionati si multumiti.
30.11.2016 9:32
O reteta complexa in realizare si in bogata in arome. Un gulas de sttut senzational facut ilmpreuna cu sotul meu Catalin.
16.01.2017 16:44
Sidonia T

Supa de gulaƟ ( gulyasleves), consistenta si condimentata este o inventie a pastorilor din zona Campiei Maghiare, cu cartofi, multe legume, si foarte multa boia.
Exista zeci de retete diferite de gulas provenind din toate regiunile Ungariei, insa gustul lui este intotdeauna unic, iar secretele retetelor originale sunt pastrate cu grija de bucatarii maghiari.
Eu m-am hotarat sa fac un gulyas(bogracs) putin mai diferit, din carne de strut, aceasta carne minunata,frageda, slaba si plina de substante nutritive.
Carnea de strut contine mai putine calorii, mai putin colesterol si mai putine grasimi,cel mai bun produs pentru cei interesati de problema sanatatii.
Reteta :sidyskitchen.blogspot.ro/.../gulas-de-strut.html
05.11.2017 11:05
Pe gustul familiei
05.11.2017 14:48
Super delicios.