Musaca de vinete cu carne de strut

 

Ingrediente:

  • o ceapa mare, tocata marut
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 350 g carne tocata de strut (trimming tocat)
  • 2 rosii de marime medie, taiate in bucati mari
  • 2,5 ml scortisoara macinata
  • 2,5 ml nucsoara macinata
  • 250 ml de supa de gat de strut
  • 60 ml patrunjel proapat, tocat
  • 60 ml busuioc proaspat, tocat
  • 2 vinete medii taiate longitudinal in felii (nu folositi cele doua felii exterioare)
  • 2 ardei rosii, sare cu verdeturi si piper negru
  • Ulei de masline

 

Preparare:

  1. Caliti ceapa si usturoiul intr-o cratita de marime medie, pana devin moi.
  2. Apoi adaugati carnea toccata de strut, rosiile si condimentele, amestecand din cand in cand, pana cand carnea devine maronie.
  3. Adaugati supa din gat de strut si lasati sa fiarba pana cand lichidul este absorbit
  4. Indepartati de pe foc si adaugati patrunjelul si busuiocul
  5. Ungeti vinetele si ardeii cu un pic de ulei de masline
  1. Apoi puneti-i intr-o tigaie tip grill foarte bine incinsa si gatiti-i pana devin mai inchisi la culoare si mai moi.
  2. Cand legumele sunt gata preparate, montati pe o farfurie cate 2 felii de vinete, 2 felii de ardei si 2 linguri mari (cu varf) de carne. Asezonati cu sosul de iaurt si serviti alaturi de cateva frunze proaspete de rucola.

 

Pentru sosul de iaurt cu lamaie si ierburi aveti nevoie de:

  • 250 ml iaurt simplu, cu continut scazut de grasime
  • 15 ml coaja de lamaie proaspat rasa
  • 30 ml suc de lamaie
  • 30 ml patrunjel proaspat, tocat fin, sare cu ierburi si piper negru
  • 150 g frunze proaspete de rucola

Amestecati toate ingedientele si serviti pe deasupra musacalei, alaturi de frunzele de rucola. 

Lasati un comentariu



Comentarii
21.11.2016 11:04
Delicioasa carne! Pe langa alte preparate, am am facut si lasagna cu carne de strut, o delicatesa!

www.facebook.com/permalink.php