Gat de strut in sos bogat de vin rosu

 

  • Portii: 8
  • Dificultate: usor
  • Timp de preparare: 25 minute, plus cateva ore pentru marinare si inanbusire

 

Ingrediente

  • 2,5 kg gaturi de strut
  • Sare de mare si piper alb proaspat macinat,dupa gust
  • Putina faina
  • Jumatate de cana de ulei de masline
  • 2 cepe medii, feliate pe lungime
  • 5 cepe murate (optional)
  • 5 morcovi (optional)
  • 2 linguri coaja de portocala rasa
  • 2 lingurite cimbru tocat marunt

 

Mix pentru marinada:

  • 1 ceapa mare, tocata
  • 5 morcovi mari, tocati
  • 2 tulpini de telina mari, tocate
  • 4-5 catei de usturoi tocati marunt
  • 4 foi de dafin
  • 3 crengute de cimbru
  • 4 crengute de patrunjel
  • 12 bobe de ienibahar
  • 12 boabe de piper alb
  • 4 linguri de otet din vin
  • 1 lingura coaj de portocala rasa
  • 1 sticla de vin rosu aromat

 

Preparare

Puneti gaturile de strut intr-un bol mare si adaugati marinada. Amestecati, acoperiti si lasati la marinat 3-4 ore

Incalziti cuptorul la 100°C. Scoateti carnea din marinada, uscati-o apoi treceti-o prin faina.

Separati legumele de lichidul din marinada cu ajutorul unei strecuratori, dar nu aruncati nici lichidul, nici legumele.

Incalziti jumatate din uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu spre mic si prajiti usor bucatile de carne, pe rand, adaugand mai mult ulei pe parcurs, daca este necesar.

Puneti apoi carnea intr-un vas termorezistent, adaugati restul de ulei in tigaie si, cand este incins, adaugati ceapa tocata si legumele din marinada si prajiti-le usor, timp de 4 minute. Turnati amestecul de legume peste carne si adaugati lichidul de la marinada.

Completati cu apa fierbinte pana acoperiti toate ingredientele. Acoperiti cu folie de aluminium sau cu un capac etans si puneti vasul in cuptor. Fierbeti inabusit timp de 7-8 ore, intorcand carnea din cand in cand. Dupa 6 ore, adaugati ingredientele optionale, daca doriti.

 

Pofta buna!

Lasati un comentariu



Comentarii