Strut condimentat la cuptor

 

Ingrediente

• ulei de masline

• 800g carne strut

• 2 lingurite seminte coriandru

• 2 lingurite piper negru boabe

• 2 lingurite boabe ienupar

• 1 lingurita seminte cardamon

• 2 catei de usturoi zdrobiti

Sos

• 1 ceasca de vin rosu sec

• 50ml vin de Porto

• 3 linguri gem de coacaze rosii

• 1/2 pahar apa

• 2 linguri otet balsamic

• 1 lingura de unt

 

 

Preparare

1. Zdrobiți condimentele și usturoiul într-un blender sau mojar cu pistil.

2. Cu mixtura rezultată frecați feliile de carne și lăsați-le la marinat 1-2 ore.

3. Incălziți niște ulei de măsline într-o tigaie mare, adaugați carnea și gătiți până când aceasta devine maronie. Apoi transferați-o într-un vas potrivit pentru cuptor si coaceți( în cuptorul preîncalzit la 200 de grade) timp de 30 de minute.

4. După ce o scoateți din cuptor, lăsați carnea in vas, acoperită, timp de 15 minute înainte de a o tăia.

Sosul

1. Amestecați toate ingredientele într-o tigaie adâncă, cu excepția untului. Lăsați să fiarbă până când în tigaie rămâne doar aproximativ o cana de lichid.

2. Încorporați untul cu un tel și, dacă doriți un sos mai gros, încorporați și o lingură de făină.

Porții 3-4

Sugestie de servire: pe un platou mare, lângă un amestec de ciuperci sălbatice, ceapă, ierburi aromatice toate trase în unt și dovleac copt alături de varză sotată.

Lasati un comentariu



Comentarii
22.10.2016 9:53
Cu ce pot inlocui vinul? Multumesc.
16.11.2016 18:06
Cred ca este excelenta reteta asta, trebuie s-o incerc si eu! Carnea de strut mi se pare foarte usoara, dulce, frageda, si foarte potrivita pentru orice fel de mancare, se preteaza la orice tip de modalitate de preparare, fie eqa la cuptor, la gratar sau la tigaie. E o carne care-ti iese din prima, e foarte gustoasa si hranitoare, dar mai ales imi place pentru ca este o carne curata, fara aditivi, hormonil, antibiotice si alte chimicale de care sunt pline marketurile in ziua de azi.
29.11.2016 12:10
Vinul se poate inlocui cu bere sau supa (stock) legume/vita.