Ingrediente
• ulei de masline
• 800g carne strut
• 2 lingurite seminte coriandru
• 2 lingurite piper negru boabe
• 2 lingurite boabe ienupar
• 1 lingurita seminte cardamon
• 2 catei de usturoi zdrobiti
Sos
• 1 ceasca de vin rosu sec
• 50ml vin de Porto
• 3 linguri gem de coacaze rosii
• 1/2 pahar apa
• 2 linguri otet balsamic
• 1 lingura de unt
Preparare
1. Zdrobiți condimentele și usturoiul într-un blender sau mojar cu pistil.
2. Cu mixtura rezultată frecați feliile de carne și lăsați-le la marinat 1-2 ore.
3. Incălziți niște ulei de măsline într-o tigaie mare, adaugați carnea și gătiți până când aceasta devine maronie. Apoi transferați-o într-un vas potrivit pentru cuptor si coaceți( în cuptorul preîncalzit la 200 de grade) timp de 30 de minute.
4. După ce o scoateți din cuptor, lăsați carnea in vas, acoperită, timp de 15 minute înainte de a o tăia.
Sosul
1. Amestecați toate ingredientele într-o tigaie adâncă, cu excepția untului. Lăsați să fiarbă până când în tigaie rămâne doar aproximativ o cana de lichid.
2. Încorporați untul cu un tel și, dacă doriți un sos mai gros, încorporați și o lingură de făină.
Porții 3-4
Sugestie de servire: pe un platou mare, lângă un amestec de ciuperci sălbatice, ceapă, ierburi aromatice toate trase în unt și dovleac copt alături de varză sotată.