Friptura de strut slow cooked

 

Ingrediente:

- 360-380 grame carne de strut (drum)
- zeama de la jumatate de lamaie
- 6 boabe de piper rosu
- 30 ml whisky
- 3 catei de usturoi
- sos Hoisin
- 1 lingurita de mustar Dijon
- 100 ml apa
- 3 grame de sare

 

Preparare:

Din toate ingredientele de mai sus (mai putin carnea) se prepara o marinada umeda in care se tine carnea peste noapte, la frigider. A doua zi se pune intr-o tava, cu tot cu marinada si se lasa la cuptor la temperatura mica, timp de 2,5 - 3 ore.

O poti servi cu piure de conopida sau garnitura de ciuperci brune. Noi am incercat varianta cu varza Bok choy si sos de mango. Pe langa faptul ca este delicioasa, aceasta reteta are doua mari avantaje: este foarte sanatoasa si se prepara foarte usor.

 

Lasati un comentariu