Friptura de strut cu sos traditional sud-african

Ingrediente:

2 bucati Steak de strut de aproximativ 100 g fiecare, 20-25 mm grosime

2 linguri de ulei de masline

Sare de mare si piper negru macinat

 

Sos traditional sud-african

2 linguri de ulei

O ceapa mare, tocata

2 catei de usturoi zdrobiti fin

½ ceasca de apa

410 g rosii decojite

O ceasca suc de rosii (sau ½ ceasca sos Worcestershire)

¾ ceasca de sos chutney (il puteti cumpara de aici http://bunamenajera.ro/magazin/?post_type=product)

¼ ceasca de zahar brun

2 linguri otet

O lingura sos Tabasco

 

Preparare:

Condimentati ambele parti ale steak-ului cu sare si piper. Puneti-le in frigider pentru o ora. Scoateti din frigider si plasati-le la temperatura camerei pentru inca o ora inainte de a le gati. Incalziti uleiul de masline la foc mare pana incepe sa miroasa. Puneti steak-urile uscate si prajiti-le intre 3-7 minute in functie de cum le preferati. Indepartati-le din tigaie si puneti-le pe o farfurie. Taiati in felii subtiri si serviti imediat. Serviti cu sos traditional sud-african.

Pentru sos:

Incingeti uleiul. Caliti ceapa si usturoiul pana se inmoaie. Adaugati ingredientele ramase si fierbeti timp de 30 de minute.

Lasati un comentariu



Comentarii
07.11.2016 17:30
Ce fel de sos chutney ati folosit ?
Pe Link-ul dat de dvs. scrie  asa : Link to database cannot be established.
Cu multumiri anticipate.