File de strut in crusta de piper si lamaie

File de strut in crusta de piper si lamaie

Numar de portii: 4

Timp de preparare: mai putin de o ora

Ingrediente:

-          4 bucati de filet de strut, a cate 200 de grame fiecare

-          Piper negru boabe

-          Zeama si coaja rasa de la o lamaie

-          2 catei de usturoi

-          15 ml de ulei de masline extra virgin

-          2 crengute de cimbru

-          250 gr de ciuperci salbatice, feliate (se pot folosi ciuperci portobello)

-          150 gr patrunjel, tocate mare

-          Un praf de sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust

-          Cateva fire de rucola si bucati de parmezan pentru decor.

Preparare:

  1. Puneti boabele de piper negru si coaja de lamaie rasa intr-un mojar si pisați-le pana devin pulbere.
  2. Adaugati uleiul de masline si cu aceasta marinada frecati fileturile de strut.
  3. Preincalziti o tigaie grill si puneti bucatile de carne cate 3-4 minute pe fiecare parte la prajit. Carnea de strut se recomanda a fi gatita rare sau medium rare. Mai mult decat medium rare, carne poate deveni tare.
  4. Indepartati-le din tigaie si lasati-le sa se odihneasca timp de 5 minute intr-o farfurie preincalzita si acoperita.
  5. Incalziti o tigaie traditionala la foc mare.
  6. Adaugati ciupercile si usturoiul si lasati-le la sotat 3-4 minute, pana devin aurii.
  7. Stoarceti sucul unei lamai deasupra ciupercilor si asezonati totul cu sare si piper negru proaspat macinat. Indepartati tigaia de pe foc si adaugati patrunjelul proaspat taiat.
  8. Serviti fileurile cu garnitura de ciuperci sotate si decorati preparatul cu cateva frunze de rucola si fasii de parmezan.
Lasati un comentariu



Comentarii
27.06.2016 13:57
se pot folosi si ciuperci normale, champion?
05.07.2016 12:14
foarte usoara reteta
30.11.2017 19:52
Am gatit reteta si este delicioasa pe custul familiei