Congelare Rapida

Imediat dupa sacrificare, carnea de strut trece printr-un proces de congelare rapida (shock freeze), proces care permite, spre deosebire de congelarea traditionala, pastrarea proprietatilor organoleptice si a substantelor nutritive nealterate.

Cu cat mancarea este mai repede congelata si la o temperatura mai scazuta cu atat mai bine isi va mentine calitatile.

Congelarea rapida previne formarea cristalelor mari de gheata. Structura va ramane mai compacta. Congelarea rapidă generează un număr mare de cristale de gheaţă cu dimensiuni mici şi forme regulate.

La decongelare produsul va avea aceleasi caracteristici cu un produs proaspat, fara a fi pierdut din greutate, din prospetime sau din caracteristicile organoleptice initiale.

Stiati ca...

Conceptul de congelare rapida a fost inventat de către biologul american Clarence Birdeye. Pescuind prin gheață la temperaturi de aproximativ -40 C, peștii aruncați în grămada de zăpadă înghețau foarte repede. Dar nu de asta era surprins. Fenomenul mai puțin obișnuit s-a întâmplat atunci când peștele aruncat înapoi în apă a revenit la viață. Acest lucru i-a dat de gândit și a realizat că procesul de congelare a alimentelor la temperaturi extrem de scăzute, cu mult sub punctul de îngheț ar putea fi o metodă de conservare excelentă.