Ciorba din carne de strut

 

Ingrediente:

650 g Steak Strut                                 l

125 g Bacon

2 linguri de ulei

O ceapa mare feliata

2 catei de usturoi zdrobiti

O lingurita de boia de ardei

O lingurita seminte de chimen

40 ml faina * 5 ml zahar brun

400 g rosii maruntite

2 cartofi medii taiati in cubulete mici

Smantana pentru a servi

 

Preprare:

Taiati carnea cubulete mici. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare. Se rumeneste carnea si baconul bucatele mici si se pun de o parte. Se adauga ceapa in tigaie si se caleste 5 minute pana cand devine translucida. Adaugati usturoiul, boiaua de ardei si faina si gatiti inca un minut. Adaugati semintele de chimen, apoi rosiile maruntite, zaharul si carnea si amestecati bine. Acoperiti si lasati sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, reglati focul la mic si lasati la inabusit. Adaugati cartofii si lasati sa fiarba inca 30 de minute, pana cand cartofii si carnea sunt foarte fragede. Se serveste fierbinte. Se poate decora cu smantana si un varf de cutit de boia de ardei.

 

Extra-sfat: Ciorba iese si mai gustoasa, daca la fiert adaugati si cateva gaturi de strut.

Lasati un comentariu



Comentarii
14.11.2016 8:49
Sidonia

Carnea de strut contine mai putine calorii, mai putin colesterol si mai putine grasimi , deci este carnea ideala, "carnea de viitor".
Atunci sa o folosim cu drag la o "Supa de strut cu varza de Bruxelles, ciuperci si lapte de cocos ":
sidyskitchen.blogspot.ro/.../...-de-bruxelles.html

De ce nu si o supa ...