Beneficii

Intr-o lume din ce în ce mai preocupată de calitatea alimentelor, carnea de struţ a devenit parte integrantă a unei diete echilibrate, ce permite gurmanzilor să se bucure de gustul extraordinar al unui file sau a unei fripturi, ştiind totodată că este o alegere sănătoasă. Caracteristicile şi versatilitatea cărnii de struţ o transformă în alegerea ideală pentru oricine doreste să prepare o masă uşoară, bogata din puct de vedere nutritiv şi, in acelasi timp, gustoasa.

Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi.

Consumul de carne de strut contribuie la un stil de viata sanatos, fara a face compromisuri la capitolul gust. Faptul că este o carne cu continut scăzut de colagen, o face foarte uşor digerabilă, iar valorile sale nutriţionale o recomandă pentru:

- Diabetici si hipertensivi, datorita continutului scazut de sodiu si acontinutului înalt de acizi grasi Omega 3, 6 si 9;

Anemici, datorita continutului ridicat de fier;

- Copii si femei insarcinate, datorita valorilor crescute de fier si a indicilor generosi de calciu, magneziu si fosfor;

- Persoane care doresc sa scada in greutate, datorita continutului scazut de grasimi si a continutului crescut de carnitina, proteina responsabilă pentru metabolizarea intracelulară a grăsimii, transformând-o în energie;