Despre struti

Din ce familie fac parte strutii?

Strutii fac parte din familia Ratite, ceea ce inseamna ca sunt pasari care nu zboara.

Care este originea strutilor?

Strutul este originar din Africa, totusi se dezvolta bine in tari din intreaga lume.

Cat de mari cresc strutii?

In medie, masculii ajung la 2,5 metri intaltime si aproximativ 150 kg. Femelele cantaresc in jur de 130 kg.

Cum se deosebesc masculii de femele?

Masculii sunt negri, cu varfurile aripilor si coada albe. Femelele au penajul maro deschis si gri. In sezonul de imperechere, masculii vor avea ciocul, gambele si, uneori, gatul de un rosu deschis.

Cat de repede pot alerga strutii?

Strutii pot alerga cu o viteza de pana la 160 de km pe ora.

Cat de mult traieste un strut?

Strutii pot ajunge pana la 50-75 de ani.

Cat de repede creste strutul?

Un pui de strut creste cam 30 de cm pe luna pana la 7-8 luni, apoi ritmul de crestere incetineste si atinge maturitatea la 12-14 luni.

De ce isi ingroapa strutii capetele in pamant?

Nu isi ingroapa capetele. Pare doar ca fac asta, dar de fapt acesta este felul in care se apara de pradatori. In acest fel, de la distanta, trupul sau pare sa fie o piatra.

Sunt strutii periculosi?

Nu sunt cu nimic mai periculosi decat alte animale de dimensiuni similare. Totusi, masculul devine teritorial in special in sezonul de imperechere, cand isi apara ouale si cuibul de posibili pradatori.